Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(6)
IBUK Libra
(1)
Forma i typ
Książki
(6)
E-booki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(6)
Placówka
Wypożyczalnia
(6)
Autor
Bartkiewicz Bronisław
(2)
Anielak Anna Maria
(1)
Bogdanowicz Aleksandra
(1)
Gajewska Magdalena
(1)
Klimiuk Ewa
(1)
Obarska-Pempkowiak Hanna
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Wojciechowska Ewa
(1)
Wąsowski Jacek
(1)
Łebkowska Maria
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
nieznany (4)
(1)
Język
nieznany (pl)
(4)
polski
(3)
Odbiorca
Inżynierowie
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Oczyszczalnia ścieków
(4)
Oczyszczalnia ścieków biologiczna
(2)
Przemysł
(2)
Biotechnologia
(1)
Gleba
(1)
Mikroplastik
(1)
Rośliny wodne
(1)
Uzdatnianie wody
(1)
Wpływ na środowisko
(1)
Zanieczyszczenia chemiczne środowiska
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Ochrona środowiska
(1)
7 wyników Filtruj
Książka
CD
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 62 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 62 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 502 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
W niniejszym zeszycie zamieszczono pięć artykułów naukowych oraz recenzję pod-ręcznika akademickiego Chemia Żywności, pracy zbiorowej pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego i Hanny Staroszczyk. W pierwszym artykule porównano parametry tekstury skrzepu kwasowego z mleka pasteryzowanego i mleka mikrofiltrowanego. Skonfrontowano ich podstawowy skład chemiczny oraz pH. Stwierdzone wyższe parametry tekstury skrzepu kwasowego z mleka pasteryzowanego w stosunku do skrzepu kwasowego z mleka mikrofiltrowanego autorzy tłumaczą większą zawartością białka oraz potencjalnych interakcji zdenaturowanych białek serwatkowych z kazeiną, indukowanych ogrzewaniem w czasie pasteryzacji. Drugi artykuł informuje o rozbieżnościach w racjach pokarmowych pacjentów wybranego szpitala w Wielkopolsce względem normy w ciągu roku. Brak zbilansowania zawartości składników odżywczych w całodziennych racjach pokarmowych pacjentów, zawyżana zawartość tłuszczu, zawartość węglowodanów, wapnia i wita-miny C poniżej normy, przy równoczesnym zawyżeniu zawartości witaminy A i żelaza to przykłady dużej niefrasobliwości tych, którzy odpowiadają za jakość posiłków dla powracających do zdrowia pacjentów. Trzeci artykuł ukazuje wstępne wyniki badań nad selekcją szczepów grzybów z rodzaju Rhizopus, które potencjalnie znajdą zastosowanie w produkcji kwasu fumarowego w podłożach zawierających glicerol odpadowy. Ustalono zakresy temperatur oraz optymalne pH dla wzrostu grzybni większości szczepów w obecności glicerolu i glukozy w podłożu hodowlanym. Zaobserwowano także zmiany w stopniu wykorzystania glicerolu do syntezy kwasu fumarowego w ciągu siedmiodniowej hodowli.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 62 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Oczyszczanie ścieków przemysłowych / Bronisław Bartkiewicz. - Wyd. 1, (1 dodr.). - Warszawa : Wydaw. Naukowe PWN, 2006. - 292, [2] s. : rys., wykr. ; 24 cm.
(Środowisko)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 62 (2 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej