Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(6)
Forma i typ
Książki
(6)
Poradniki i przewodniki
(4)
Dostępność
wypożyczone
(3)
dostępne
(2)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(6)
Autor
Bednarska Agnieszka
(1)
Błażejewska-Stuhr Katarzyna
(1)
Górnikowska Małgorzata
(1)
Madejska Weronika
(1)
Mossakowska-Górnikowska Małgorzata
(1)
Musiałowska Dominika (dziennikarz)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(4)
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(5)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(5)
nieznany (po)
(1)
Odbiorca
Alergicy
(1)
Alergolodzy
(1)
Temat
Dieta bezglutenowa
(6)
Alergia pokarmowa
(2)
Dieta bezmleczna
(2)
Potrawy dietetyczne
(2)
Przepisy kulinarne
(2)
Alergicy
(1)
Celiakia
(1)
Chleb
(1)
Ciasta
(1)
Leczenie
(1)
Odżywianie
(1)
Pieczywo
(1)
Gatunek
Publikacja bogato ilustrowana
(3)
Przepisy kulinarne
(2)
Książka kucharska
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(3)
Medycyna i zdrowie
(3)
6 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Celiakia : życie bez glutenu / Dominika Musiałowska. - Wydanie I. - Łódź : Wydawnictwo JK - Wydawnictwo Feeria, 2022. - 317 stron : ilustracje ; 21 cm.
Przejmij kontrolę nad swoim zdrowiem.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Alergie dotykają coraz więcej dzieci, a z roku na rok liczba ta lawinowo wzrasta. Rodzice coraz częściej zmuszeni są do modyfikowania diety swoich maluchów ze względu na alergie lub pokarmowe nietolerancje. Nie jest to zadanie łatwe - wyeliminować część składników i zachować pyszny smak. Katarzyna Błażejewska-Stuhr obala mit, że posiłki dla alergików nie mogą być smaczne. Podaje zalecenia dietetyczne oraz podpowiada, w czym występują najpopularniejsze alergeny i jak je zastępować. W Uczcie małego alergika znajdziesz m.in. przepisy na typowe posiłki zmodyfikowane pod kątem alergików (lody bez użycia jajek oraz pizza czy makaron bez glutenu) i wegańskie zamienniki nabiału (ser żółty, ser biały, jogurt). W książce Uczta małego alergika zawarte są m.in.: przepisy na pyszne śniadania, obiady i kolacje, informacje o tym, się jakie są przyczyny alergii i metody ich leczenia, praktyczne wytyczne jak rozpoznawać objawy alergii, informacje, na czym polega różnica między alergią a nietolerancja pokarmową. Katarzyna Błażejewska-Stuhr - dietetyk kliniczny, psychodietetyk. Wyznaje zasadę, że można jeść niemal wszystko, ważne są proporcje. W proponowanych dietach, jak również w edukacji pacjentów kładzie nacisk na produkty sezonowe, regionalne i - co ważne - naturalne. Autorka bestsellerowych książek, m.in. Koktajle dla zdrowia i urody czyli jak zamieszać w swoim życiu, Koktajle dla zdrowia i urody czyli pysznie, świeżo, kolorowo oraz Koktajle dla zdrowia i urody, czyli zdrowo, smacznie, wyjątkowo.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej